Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешка яхния с картофи и чушки

Пилешка яхния с картофи и чушки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148575563
Пилешка яхния с картофи и чушки
Снимка: Илияна Димова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. цели
  • лук - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • морков - 1 бр.
  • чушки сиврия - 3 бр
  • домати - 2 бр
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 5 с.л.
  • пилешки бульон - 1 бр. кубче
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета (2 бр.), измиваме добре, обезкостяваме и нарязваме месото на хапки. В тенджерка, наливаме олио (5 с.л.). В него запържваме пилешките хапки. Когато се позапържат леко, изваждаме хапките от мазнината и в нея слагаме, почистените и нарязани лук (1бр.), морков (1 бр.) и чушки сиврия (3 бр.).

Наливаме малко топла вода (1 к.ч.) и задушаваме, зеленчуците докато изври течността. Тогава слагаме белени и нарязани на парченца картофи, черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1-2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (3-4 ч.ч.) и като заври, слагаме кубче пилешки бульон, а след още няколко минути и запържените пилешки хапки.

Варим яхнията без капак и като започне да се сгъстява, прибавяме белени и нарязани на ситно домати. Варим приготвената пилешка яхния още няколко минути, да се сготвят и доматите и сервираме готовото ястие, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: