Пилешка яхния с картофи и чушки

05/12/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваНовак42123
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета (2 бр.), измиваме добре, обезкостяваме и нарязваме месото на хапки. В тенджерка, наливаме олио (5 с.л.). В него запържваме пилешките хапки. Когато се позапържат леко, изваждаме хапките от мазнината и в нея слагаме, почистените и нарязани лук (1бр.), морков (1 бр.) и чушки сиврия (3 бр.).

Наливаме малко топла вода (1 к.ч.) и задушаваме, зеленчуците докато изври течността. Тогава слагаме белени и нарязани на парченца картофи, черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.) и брашно (1-2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (3-4 ч.ч.) и като заври, слагаме кубче пилешки бульон, а след още няколко минути и запържените пилешки хапки.

Варим яхнията без капак и като започне да се сгъстява, прибавяме белени и нарязани на ситно домати. Варим приготвената пилешка яхния още няколко минути, да се сготвят и доматите и сервираме готовото ястие, поръсено с нарязан ситно пресен магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар