Вкусна вечеря яйца с луканка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
145
502
551
54
05/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 764
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 6 - 7 бр. пресни
  • луканка - 100 - 150 г
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • самардала - на вкус
  • зелен чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Луканката (100-150 г или количество по вкус), белим от люспата и нарязваме на малки кубчета. В отделна купа счукваме яйцата (6-7 бр.) и разбиваме с вилица. Поръсваме със сол самардала на вкус.

В тиган наливаме олио (3-4 с.л.). Слагаме тигана на котлона и като се нагрее леко олиото, сипваме нарязаната луканка и разбъркваме няколко пъти (без да запържваме много, за да не стане твърда луканката от продължително пържене).

Изливаме при луканката, разбитите яйца. Разбъркваме с вилица, докато се стегнат яйцата. Дръпваме от котлона и сервираме бърканите яйца със зелен чесън.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар