Красива торта за Свети Валентин

Йозлям КадироваЙозлям КадироваКопирайтър23637612
05/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо501
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брашно - 120 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • какао - 30 гр
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За пълнежа
  • сметана - 2 бр.
  • бонбони - натрошени, избор на вкус
  • кондензирано мляко - 100 г (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до пълното им разбиване.

Постепенно добавяйте останалите съставки, като продължавате да бъркате енергично.

Застелете тава (с размери 35 см на 35 см) с хартия за печене, изсипете сместа и с помощта на шпатула разнесете равномерно навсякъде, като не пропускате и ъглите.

Изпечете на предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минутки.

Изгответе си 4 шаблончета на сърца на хартия А4 - (2 по-големи и 2 по-малки) и нарежете вече изстиналия блат с тях.

Частта от блата за торта, която остава неизползвана, я натрошете или минете през чопър, да стане на трохи, и оставете настрани.

Поставете първото по-голямо сърчице в чинията, в която ще сервирате и я намажете с крема и поръсете с бонбони (дъвчащи бонбони, наситнени с чопър или с нож).

Пълнежът се изготвя, като се разбие сметаната. След което се добавя кондензираното мляко.

Поставете отгоре другото по-голямо сърце и процедирайте по същия начин и с останалите сърца, като по-малките разположете към средата на по-големите.

Най-накрая намажете тортата и върху по-малкото сърце поръсете с натрошените пандишпанови парчета, както и по-голямото.

Останалия крем сипете в шприц и шприцовайте цялата торта. Получава се Красива торта за Свети Валентин или друг повод, който искате да споделите с любимия човек. Насладете се без угризения на тази вкусна сметанова торта!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар