Желиран сладкиш с кисело мляко

04/12/2018
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо626
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат, разбъркват се със стопеното масло и топла вода, така че да се получи тесто. Разстила се на дъното на тортена форма.

Киселото мляко се подслажда с пудрата захар, ванилията и се разбърква с нарязаните на парченца кайсии и банан.

Половината желатин се залива с 1 кафеена чашка вода и се оставя да набъбне. Разтопява се на водна баня и се прибавя към млечно-плодовата смес.

Излива се върху бисквитения блат и се поставя в хладилника да стегне малко. Останалият желатин също се разтопява на водна баня и се прибавя към сока от компота.

Щом млечната смес леко се желира, сладкишът се залива със сока от компота и се връща в хладилника до окончателно желиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар