Желирано пиле

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
696
1k
186
10/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо797
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява в подсолена вода заедно с морковите, корените от магданоз, целината и лука, едро нарязани.

Щом заври, се отпенва непрекъснато и се прибавя оцетът, за да се получи бистър бульон.

Свареното месо се изважда, а бульонът се прецежда и се смесва с предварително накиснатия в студена вода желатин и разтворен на водна баня. Разбърква се и се вари още 1 час. След това се прецежда и се овкусява.

Обезкостеното пиле се реди във форма или във подходящ съд. Редуват се ред месо, бульон, охлажда се, за да се желира, после пак месо и бульон.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар