Икономична мaнджа от варено прясно зеле

10/02/2019
Марио Николов
отМарио НиколовНовак243
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене70 мин.
  • Общо100 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зеле - 700 - 800 г
  • гроздов сок - 1 ч.ч.
  • растително масло - ½ ч.ч.
  • лук - 2 - 3 глави
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • черен хляб - 2 филии
  • сол
  • черен пипер
  • ким
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се почиства от външните листа и кочана и се нарязва на много ситно. Залива се с подсолена и подкиселена с оцета кипяща вода.

След 3 – 4 мин. се отцежда и изстисква. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до светложълт цвят.

Прибавя се зелето, разбърква се няколко пъти и се залива с гроздовия сок. Отгоре се поставя хляб и се вари, захлупено с капак, на умерен огън до пълно омекване.

Разбърква се, подправя се на вкус със сол и стрити черен пипер и ким. Държи се захлупен капак още десетина минути настрана от огъня.

Когато манджата се поднася, по желание се сервира с пресен магданоз. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар