Икономична мaнджа от варено прясно зеле
10/02/2019

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отМарио НиколовНовак174
- Приготвяне30 мин.
- Готвене70 мин.
- Общо100 мин.
- Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
Необходими Съставки
- зеле - 700 - 800 г
- гроздов сок - 1 ч.ч.
- растително масло - ½ ч.ч.
- лук - 2 - 3 глави
- оцет - 1 - 2 с.л.
- черен хляб - 2 филии
- сол
- черен пипер
- ким
Начин на приготвяне
Зелката се почиства от външните листа и кочана и се нарязва на много ситно. Залива се с подсолена и подкиселена с оцета кипяща вода.
След 3 – 4 мин. се отцежда и изстисква. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до светложълт цвят.
Прибавя се зелето, разбърква се няколко пъти и се залива с гроздовия сок. Отгоре се поставя хляб и се вари, захлупено с капак, на умерен огън до пълно омекване.
Разбърква се, подправя се на вкус със сол и стрити черен пипер и ким. Държи се захлупен капак още десетина минути настрана от огъня.
Когато манджата се поднася, по желание се сервира с пресен магданоз.
подобни рецепти тук
След 3 – 4 мин. се отцежда и изстисква. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в растителното масло до светложълт цвят.
Прибавя се зелето, разбърква се няколко пъти и се залива с гроздовия сок. Отгоре се поставя хляб и се вари, захлупено с капак, на умерен огън до пълно омекване.
Разбърква се, подправя се на вкус със сол и стрити черен пипер и ким. Държи се захлупен капак още десетина минути настрана от огъня.
Когато манджата се поднася, по желание се сервира с пресен магданоз.
подобни рецепти тук