Мус от фазан

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
22/09/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • фазан - 1 бр.
  • лук - 30 г
  • керевиз - 30 г
  • моркови - 30 г
  • вино - 30 г марсала
  • желе - 150 г
  • каймак - 500 г пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фазанът се сварява до омекване на месото. След което се обезкостява.

Свареното месо от фазан се смила на машина поне 2-3 пъти през гъста решетка, като целта е да се получи по-гъсто пюре.

Месото се разрежда с малко от бульона от фазана, прибавят се вино Марсала и сол на вкус.

Отделно се разбива пресен каймак и се прибавя към пюрето, като леко се разбърква. Сместа се слага в подход съд, облицован от вътре с желе и се прибира на студено да стегне.

Мусът от фазан се поднася студен, върху подложка от картофено пюре или друга гарнитура по избор.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар