Начин на приготвяне
Почистваме, измиваме и нарязвяме на порции фазана, като го заливаме с малко вода, посоляваме и го слагаме да ври.
Прибавяме дребно нарязания кромид лук и черния пипер, и продължаваме варенето до почти пълното сваряване на фазана.
Запържваме ориза в сгорещеното растително масло, докато стане прозрачен. Разреждаме го с бульона, заедно с месото. Ако бульонът е малко, доливаме гореща вода.
След 10 минути добавяме дребно нарязаните домати и кравето масло. Изсипваме в тавичка полуготовия ориз с фазан по ловджийски, поръсваме с червен пипер и го задушаваме във фурната.
За финал поръсваме готовия ориз на фурна със ситно нарязания магданоз. Остава само да си сипем чаша червено вино и да се порадваме на ориза с дивечово месо.