ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Сарми, печени в гювеч

Сарми, печени в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9033k7k2k6
Сарми, печени в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
02/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
7

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • мас - 1/2 чаена чаша
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелева чорба - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на много ситно. Изсипваме го в сгорещеното олио и задушаваме , като добавяме и малко вода.

След като е поомекнал добавяме и ориза, като разбъркваме. Прибавяме червения пипер и 1 к. ч. зелева чорба и оставяме ориза да поеме чорбата. След това сваляме сместа от огъня и изчакваме да се охлади.

Когато е вече готова тогава добавяме и суровата кайма, като подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Започваме да завиваме сармите с приготвената смес и оформяме като малки стегнати пакетчета.

Вземаме си гювеча, като на дъното слагаме няколко листа кисело зеле и върху тях подреждаме завитите сарми.

В гювеча доливаме вода докато покрие сармите.

Поставяме във фурната и варим за около час и половина-два на 160 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: