Сарми, печени в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
671
2k
5k
360
3
02/12/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене120 мин.
Общо145 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кайма - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • мас - 1/2 чаена чаша
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зелева чорба - 1 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на много ситно. Изсипваме го в сгорещеното олио и задушаваме , като добавяме и малко вода.

След като е поомекнал добавяме и ориза, като разбъркваме. Прибавяме червения пипер и 1 к. ч. зелева чорба и оставяме ориза да поеме чорбата. След това сваляме сместа от огъня и изчакваме да се охлади.

Когато е вече готова тогава добавяме и суровата кайма, като подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Започваме да завиваме сармите с приготвената смес и оформяме като малки стегнати пакетчета.

Вземаме си гювеча, като на дъното слагаме няколко листа кисело зеле и върху тях подреждаме завитите сарми.

В гювеча доливаме вода докато покрие сармите.

Поставяме във фурната и варим за около час и половина-два на 160 градуса.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
24.99 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар