Халва с ябълки

Халва с ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • грис - 1 ч.ч.
  • масло - 3 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • захар - 1 с.л.
  • ябълки - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещеното масло грисът се запича до червено, като се внимава да не загори.

В отделен съд се затоплят две чаши вода и се пускат нарязаните на дребни късчета ябълки.

Прибавя се малко захар и когато се разтопи, сместа се излива върху препечения грис.

Няколко минути се бърка непрекъснато. Халвата е готова, когато грисът се отделя от стените на съда.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: