Начин на приготвяне
Захарта се слага направо в тавичката в която ще се пече сладкишът, загрява се на котлона, докато се карамелизира.
Прибавя се кравето масло и сместа се разбърква. Тавата се маха от котлона и вътре се нареждат разполовените кайсии. Ако са от компот се отцеждат.
Нареждат се с разреза надолу, една по друга, така че да покрият цялото дъно на съда.
Яйцата се разбиват на пухкав крем заедно със захарта. На порции се прибавя пресятото брашно заедно с бакпулвера.
Полученото кексово тесто се разстила равномерно върху кайсиите. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готовността му се проверява с клечка за зъби. Сервира се обърнат, с плодовете нагоре.
Коментари