Торта с маскарпоне

Йозлям КадироваЙозлям КадироваПомощник Готвач10478602
30/11/2018
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 944
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 70 г
  • олио - 70 м
  • брашно - 50 г
  • лимонова кора - от 1/2 лимон
  • За крема
  • рикота - 250 г
  • маскарпоне - 250 г
  • течен шоколад - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци и разбийте белтъците със захарта на твърд сняг.

След това се бърка с бъркалка или шпатулка, като се добавят жълтъците, един по един, и олиото на тънка струйка, бърка се до пълното смесване на продуктите.

Изпечете за около 15 минути на 180-190 градуса до порозовяване на блата в тава с размери 35 на 35 см.

Двата вида сирене се разбиват с течния шоколад.

Блатът за торта се нарязва на 7 ленти с 5 см ширина.

Намазва се едната с крема, увива се на руло и се поставя за среда на тортата.

Другите ленти се намазват и се лепят покрай нея.

Част от крема остава за намазване на цялата шоколадова торта и декорация.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар