ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани патладжани по селски

Мариновани патладжани по селски

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k443
Мариновани патладжани по селски
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
140 мин.
Порции
20
"Апетитът идва с маринованите патладжани по селски"

Необходими Продукти

  • патладжани - 10 кг
  • оцет - 2. 5 л
  • олио - 500 г
  • сол - 400 г
  • черен пипер
  • бахар - ½ пакет
  • дафинов лист - 6 бр.
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се почистват от дръжките и се нарязват на кръгчета.

Попарват се с вряща марината, приготвена от посочените в рецептата количества вода, оцет, сол, растително масло и подправки.

Отцеждат се и се оставят да изстинат.

Подреждат се в стъклени буркани, заливат се, покриват се с плат и се оставят на хладно да ферментират.

След 10-15 дни маринованите патладжани са готови за консумация.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: