Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Шарена мусака с пюре

Шарена мусака с пюре

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Искахме да е още по-вкусна, затова я направихме шарена със зеленчуци и се получи много добре"

Необходими продукти

  • кайма - 600 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 бр.
  • грах - 1 консерва
  • царевица - 1 консерва
  • кашкавал - 200 г
  • картофи - 5 - 6 бр.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се задушава в олиото, прибавя се каймата и се пържи, докато стане на трохи.

Морковите, нарязани на кубчета, се прибавят към каймата и се подправят със сол, черен пипер и магданоз. Сместа се изсипва в тавичка и се прибавят изцедените консерви от грах и царевица.

Разбърква се добре и се покрива с картофено пюре. То се приготвя по следния начин: обелените и нарязани на кубчета картофи се сваряват в подсолена вода.

Пасират се и се прибавя прясното мляко, масло и черен пипер. Върху пюрето се настъргва кашкавал и мусаката се пече в умерена фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: