Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра с прясно зеле и домати

Свински ребра с прясно зеле и домати

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Копирайтър
773101801
Свински ребра с прясно зеле и домати
Снимка: Неделина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • свински ребра - 700 гр
  • зеле - 1 едра зелка
  • домати - 1 буркан, консервирани
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • универсална подправка - за месо
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме свински ребра с повече месо по тях. Измиваме ги и отделяме кокала от месото, частта с реброто поставяме в купа, а частта с месото разделяме на 3-4 парчета, добавяме и тях в купата.

Овкусяваме месото с готовия микс подправки и сипваме няколко капки олио, разбъркваме и оставяме настрана да се овкусява.

Измиваме и нарязваме са ситно зелето, поставяме го в тенджера, добавяме сол и хубаво го притриваме.

Изсипваме месото в тенджерата и изсипваме намачканите консервирани домати, при зелето и ребрата.

Готвим на тиган, докато заври ястието, овкусяваме с черен пипер и червен пипер на вкус. Изсипваме в тава и печем на 180°С до получаване на загар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: