Свински ребра с прясно зеле и домати

Неделина ДимитроваНеделина Димитрова
Ентусиаст
77
281
174
11
1
29/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 052
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински ребра - 700 гр
  • зеле - 1 едра зелка
  • домати - 1 буркан, консервирани
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • универсална подправка - за месо
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Избираме свински ребра с повече месо по тях. Измиваме ги и отделяме кокала от месото, частта с реброто поставяме в купа, а частта с месото разделяме на 3-4 парчета, добавяме и тях в купата.

Овкусяваме месото с готовия микс подправки и сипваме няколко капки олио, разбъркваме и оставяме настрана да се овкусява.

Измиваме и нарязваме са ситно зелето, поставяме го в тенджера, добавяме сол и хубаво го притриваме.

Изсипваме месото в тенджерата и изсипваме намачканите консервирани домати, при зелето и ребрата.

Готвим на тиган, докато заври ястието, овкусяваме с черен пипер и червен пипер на вкус. Изсипваме в тава и печем на 180°С до получаване на загар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар