Начин на приготвяне
Сварете яйцата за 8 мин., обелете ги, отрежете капаче от тъпия им край и извадете жълтъците.
Сварете накиснатите гъби и след това ги нарежете наситно.
Запържете в маслото готовите гъби и дребно нарязаната шунка, като овкусите с черен пипер и сол.
По-голямата част от настърганите жълтъци се смесват със запържените гъби и шунка и с получената плънка напълнете яйцата.
От останалата част от жълтъците оформете косите на матрьошките, като ги залепите със суров белтък.
Вържете им забрадки от изрязани триъгълници от чушките, а за очи и нос им поставете зърна от черен хайвер или черен пипер.
Сервирайте предястието Матрьошки върху листа от маруля или ситно нарязан пресен лук.