Начин на приготвяне
Картофите се измиват и сваряват в подсолена вода. Обелват се и се нарязват на шайби.
Тавичката за печене се намазва с масло.
Нареждат се половината от картофите на един ред, върху тях се слага нарязаният бекон и кисели краставички. Отгоре се покрива с останалата половина от картофите.
Яйцата се разбиват с прясното мляко, брашното и заквасената сметана с вилица или телена бъркалка. Заливката се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Със сместа се заливат картофите равномерно. Маслото и топеното сирене се нарязват на парченца и се разпределят върху нея.
Кашкавалът се настъргва и се разпределя най-отгоре.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Поднесете запеканката с гарнитура по избор.
Добър апетит!