ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлювчета от бутер тесто

Охлювчета от бутер тесто

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Охлювчета от бутер тесто
Снимка: Албена Асенова
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
30
"Апетитни бутер охлювчета, към които поглеждаме с трепетно очакване - и вие, нали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото трябва да е охладено. Разстила се върху алуминево или найлон и с помощта на точилка се разточва още малко.

Кората се намазва се с домашна лютеница, като тя може да бъде заменена и с доматена салца или пюре. Отгоре се поръсва малко сух босилек.

Нарежда се шунката нарязана на тънко или готови слайсове. Шунката също може да се замени с друг вид колбас. Отгоре се нареждат тънки резени кашкавал.

С помощта на фолиото бутер тестото се навива на руло и се слага за кратко във фризера да се стегне.

След това рулото се реже с остър нож на шайби с дебелина 7-8 мм. Редят се в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: