Охлювчета от бутер тесто

АнабелАнабелНовак41
28/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо686
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото трябва да е охладено. Разстила се върху алуминево или найлон и с помощта на точилка се разточва още малко.

Кората се намазва се с домашна лютеница, като тя може да бъде заменена и с доматена салца или пюре. Отгоре се поръсва малко сух босилек.

Нарежда се шунката нарязана на тънко или готови слайсове. Шунката също може да се замени с друг вид колбас. Отгоре се нареждат тънки резени кашкавал.

С помощта на фолиото бутер тестото се навива на руло и се слага за кратко във фризера да се стегне.

След това рулото се реже с остър нож на шайби с дебелина 7-8 мм. Редят се в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар