Крехко свинско на тиган

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
570
461
38
2
27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 861
  • Преглеждания за месеца193
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • олио - 1 к.ч.
  • печени чушки - 1 бр. червена
  • лют червен пипер - едро смлян на върха на ножа
  • черен пипер - 1 к.л.
  • кимион - 1/2 к.л.
  • лук - 1 малка глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обеленият лук, почистената от семената печена червена чушка, олиото и малко сол се смилат в блендер или се накълцват на много ситно. Добавя се черният пипер, кимионът и едро смленият лют червен пипер и всичко се разбърква.

Свинското месо се измива и се нарязва на хапки. Смесва се в купа с получената марината, покрива се и се оставя в хладилник поне за час, за да се овкуси.

В загрят тиган се изсипва на порции свинското месо заедно с маринатата и се изпържва до готовност на месото при непрекъснато бъркане.

Свинското на тиган става както за основно, поднесено с подходяща гарнитура, така и за мезе за червено вино.

Добър апетит!

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар