Зелен боб яхния на фурна

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
143
482
548
42
27/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 917
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразения зелен боб, слагаме в цедка, обливаме с вода, отцеждаме и сипваме в тавичка. Лука и моркова белим и нарязваме. Чушките почистваме от семената и дръжките и също нарязваме. В тенджерка наливаме олио (3-4 с.л.) и малко вода.

Сипваме зеленчуците - лук, чушки и морков. Задушаваме, докато изври течността и ръсваме кимион, черен пипер, сол на вкус и червен пипер (1 ч.л.). Прибавяме брашно (1-2 ч.л.), разбъркваме, наливаме топла вода (1//2 ч.ч.) и сипваме при зеления боб в тавичката.

В тенджерката, в която задушаваме зеленчуците, наливаме още вода (1 ч.ч.), разбъркваме и изливаме в тавичката при всички зеленчуци. Подправяме с джоджен и чубрица на вкус. Сипваме и доматено пюре (1 с.л.) и слагаме тавичката със зеленчуци в гореща фурна. Печем приготвената яхния от зелен боб, докато сосът изври наполовина.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар