ezine.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Каши»Овесена каша с ябълки, ядки и канела

Овесена каша с ябълки, ядки и канела

ВИОЛЕТА МАТЕВАВИОЛЕТА МАТЕВА
Експерт
4291k1k6565
Овесена каша с ябълки, ядки и канела
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
27/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Полезна закуска от овесена каша с плод"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се вода с щипка сол и когато заври, сипваме овесените ядки.

Разбърква се 2-3 минути, докато се сгъсти, и сваляме от котлона.

В леко охладена овесена каша се добавя лъжица мед и се разбърква да се разтопи.

Кашата се сипва в подходящи чашки или купички.

Гарнира се с орехови ядки, резени ябълка и се поръсва с канела.

Страхотна и здравословна закуска за деня, защото е източник на фибри!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: