Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен телешки черен дроб с лук

Пържен телешки черен дроб с лук

Пържен телешки черен дроб с лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Пържен телешки черен дроб с лук - вкусотия до няма и къде"

Необходими продукти

  • черен дроб - 1 кг телешки
  • лук - 5 глави кромид
  • брашно - 2 к.ч.
  • олио - 2 к.ч.
  • магданоз - ½ връзка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на филийки почистения от големите кръвоносни съдове и ципи телешки дроб, поръсете го с черен пипер и сол, оваляйте го в брашното и го изпържете в горещото олио.

Прехвърлете пържения телешки дроб в йенска тенджера.

Задушете в същата мазнина, която сте прецедили, наситнения лук и разбъркайте с нарязания магданоз, ако е нужно посолете и сипете върху изпържения дроб.

Поднесете ястието в йенската тенджера, за да остане дробът топъл до края на консумацията му.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: