Начин на приготвяне
Сипваме граха в голяма цедка и измиваме с вода. Лука (1 бр.) белим и настъргваме или нарязваме на ситно. Моркова (1 бр.) измиваме, белим и нарязваме. Чушките (2 бр.), почистваме от дръжките и семената и нарязваме на парченца.
В тенджерка в малко олио (4-5 с.л.) и вода, задушаваме да омекнат морковът, чушките и лука. Като останат на мазнина, прибавяме грах, къри, черен пипер, червен пипер (2 ч.л.) и брашно (1 ч.л.).
Наливаме топла вода (2-3 ч.ч.) и варим няколко минути. После прибавяме и обелени, нарязани ситно домати (при необходимост посоляваме ястието) и варим още няколко минути до сгъстяване.
Сервираме постния грах топъл с наситнен пресен магданоз.