Пълнени пиперки с бял сос

АнабелАнабелНовак34
28/11/2018
"Едни пълнени пиперки не са ли поднесени с бял сос, хич не ни ги хвалете "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 585
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се измиват, изтърбушват и почистват от семките, след което се попарват с вряла вода за около минута, за да омекнат. Лукът и морковът се нарязват на дребно и се слагат да се задушат в дълбок тиган.

След като омекнат, се прибавя каймата. Бърка се, докато стане на трохи и след това се слага измитият ориз. Налива се една чаена чаша вода.

След като оризът набъбне, се прибавят нарязаните на ситно домати. Слагат се сол на вкус, чубрица, червен и черен пипер. Плънката се готви още малко, след това се дръпва от котлона и след като изстине, с нея се напълват чушките.

Пълнените чушки се нареждат в тава, а ако има останала плънка се разпределя около тях. В тавата се наливат още около две чаени чаши и половина вода и чушките се слагат във фурната да се пекат на 200 градуса.

Готовите чушки се поднасят полети с бял сос, който се приготвя по следният начин. Една супена лъжица брашно се запържва в малко олио. Прибавят се около 100 мл вода и половината част от киселото мляко.

Яйцата се разбиват с останалото мляко и на струйка сместа се излива в тенджерата. Сосът се оставя да ври на ниска температура до като се сгъсти.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар