Пилешки пържоли в гювеч

27/11/2018
Анабел
отАнабелКопирайтър240225
"Гювеч, мерак и топено сирене - трите основни съставки на перфектното пилешко, приготвено по нашенски "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене75 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 753
  • Преглеждания за месеца143
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Приготвя се марината за пилешко месо от 3 счукани скилидки чесън, зехтин, кисело мляко, сокът на един лимон, малко куркума, лют червен пипер за пикантност, черен пипер, кимион и кориандър.

Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват. Пилешките пържоли се поръсват със сол на вкус и всяка една се намазва с маринатата.

Слагат се в купа с капак, ако е останала от маринатата, се поливат с нея, и се оставят да се овкусят на хладно (в хладилника) за около 2-3 часа.

Дъното на гювеча се намазва с олио, слага се един ред от пържолите, отгоре ред гъби (предварително почистени и нарязани на филийки), ред топено сирене.

След това отново пържоли, гъби и топено сирене. За цвят и разкош може да се сложат цели чери доматчета, но това не е задължително.

Гювечът се поставя във фурната и пържолите се пекат отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 190 градуса за около 75 минути[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар