Пилешки пържоли в гювеч

АнабелАнабел
Ветеран
562
2k
1k
242
27/11/2018
"Гювеч, мерак и топено сирене - трите основни съставки на перфектното пилешко, приготвено по нашенски "
Приготвяне15 мин.
Готвене75 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 426
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Приготвя се марината за пилешко месо от 3 счукани скилидки чесън, зехтин, кисело мляко, сокът на един лимон, малко куркума, лют червен пипер за пикантност, черен пипер, кимион и кориандър.

Всички съставки се слагат в купа и се разбъркват. Пилешките пържоли се поръсват със сол на вкус и всяка една се намазва с маринатата.

Слагат се в купа с капак, ако е останала от маринатата, се поливат с нея, и се оставят да се овкусят на хладно (в хладилника) за около 2-3 часа.

Дъното на гювеча се намазва с олио, слага се един ред от пържолите, отгоре ред гъби (предварително почистени и нарязани на филийки), ред топено сирене.

След това отново пържоли, гъби и топено сирене. За цвят и разкош може да се сложат цели чери доматчета, но това не е задължително.

Гювечът се поставя във фурната и пържолите се пекат отначало на 220 градуса, след което температурата се намалява на 190 градуса за около 75 минути

Овална керамична тава за ценители-23%
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
21.18 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар