Кебап от агнешко в гнездо от кьопоолу

Виргиния
Виргиния
Новак
20/02/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо656
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки и се задушава в маслото. Добавя се нарязаният на едро лук и се поръсва с брашното. Като стане златисто, се прибавят нарязаните домати, 2 - 3 скилидки чесън, червения пипер и половината магданоз. Посолява се, залива се с виното и малко хладка вода.

Оставя се да ври на умерен огън до омекване на месото. Накрая се поръсва с черен пипер.

Патладжаните се изпичат, обелват, счукват и подправят с чесън, магданоз, сол, олио и оцет.

Във всяка чиния се оформя гнездо от полученото кьопоолу, което се пълни с част от кебапа, а около него се сипва сос от кебапа.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар