Начин на приготвяне
Лукът и морковът се почистват и нарязват на дребно. Тиквичката се обелва и нарязва на кубчета, след което заедно с лука и моркова се слагат в тенджера с подсолена вода. Налива се малко олио и супата се слага на котлона да ври.
След като зеленчуците започнат да омекват, се прибавят картофите, нарязани на средно големи парчета, а след тях и измитият ориз.
Малко преди да са се сварили картофите и оризът, се прибавят смлените домати. Супата се оставя да поври още малко, след което се отстранява от котлона.
Поръсва се с нарязан на ситно копър и смлян черен пипер. След като поизстине малко, се застройва с разбито яйце с кисело мляко.
Застройката не се излива наведнъж, а първо се разрежда с малко от бульона на супата от тиквички, като непрекъснато се разбърква.
След това се излива на тънка струйка в тенджерата, пак при непрекъснато бъркане, за да не се пресече яйцето. Поднасяме нашата зеленчукова супа, докато е още топла.
Коментари