Начин на приготвяне
Измиваме тиквичките, почистваме и белим. Нарязваме на малки кубчета. Лука, почистваме от люспите и наситняваме. В тенджерка наливаме олио (3 с.л.) и прибавяме нарязаните тиквички и лук. Ръсваме черен пипер на вкус, къри на вкус и червен пипер (1/2 к.л.).
Задушаваме няколко минути, като разбъркваме. После наливаме топла вода (4-5 ч.ч. приблизително). Като заври супата, слагаме и измит ориз (3 с.л.). Натрошаваме кубче зеленчуков бульон и варим до готовност на всички продукти.
При необходимост по време на варене доливаме топла вода. Няколко минути, преди да отстраним супата от котлона, сгъстяваме с разтворено във вода оризово брашно (1 с.л.), ръсваме нарязани ситно свежи листа магданоз и целина и оставяме оризовата супа да къкри, без да слагаме капак, да не изкипи. Сервираме топла или охладена, подкиселена с оцет или сок от лимон.