Новогодишни пържоли с гъби

03/12/2018
"Ако се чудите какво да бъде основното на Нова година, ето една страхотна идея - свински пържоли с гъби "
Приготвяне35 мин.
Готвене90 мин.
Общо125 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 543
  • Преглеждания за месеца142
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • месо - 1. 2 кг свински вратни пържоли или котлети
  • печурки - 1 кг
  • масло - 125 г краве
  • лимонов сок - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко пържолите от двете страни, натъркайте ги със солта, черния и червен пипер и ги оставете да отлежат няколко часа в хладилника.

В захлупен съд изпържете в горещо олио пържолите от двете страни и ги напръскайте с лимонов сок преди да ги извадите.

Задушете почистените и измити гъби в мазнината, в която пържихте месото, и когато са готови, добавете малко масло и сол.

В йенска тенджера или в глинен гювеч наредете свинските пържоли, изсипете отгоре гъбите, наръсете с черния пипер и разтопено масло.

Захлупете съда и печете в умерена фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар