Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вегетарианска мусака от целина

Вегетарианска мусака от целина

Вегетарианска мусака от целина2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • целина - 2 глави
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 2 с.л. растително
  • масло - 50 г краве
  • прясно мляко - 85 г
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • бульон - 400 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете в бульона измитата, обелена и настъргана целина, докато омекне.

Запържете до златисто брашното в маслото, разредете с бульона от целината и млякото и посолете, ако е необходимо.

Прибавете към получения сос натрошеното сирене и черния пипер.

Изсипете в намаслена тавичка целината и залейте със соса.

Поръсете с галетата, разбити яйца и настъргания кашкавал и печете във фурната, докато коричката се зачерви.

Вкусна вегетарианска мусака - опитайте!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: