Начин на приготвяне
Обелете репите и с картофебелачка направете тунелче, като внимавате да не пробиете дъното.
Подредете ги в тенджера, залейте ги със студена вода, колкото да ги покрие и ги варете, докато омекнат.
Обелете и нарежете на ситно лука и го запържете в маслото в касерола.
Добавете почистения, измит и подсушен ориз и ги пържете заедно 10 мин, като бъркате непрекъснато.
Налейте 2 чаши бульон от ряпата, похлупете съда и варете, докато оризът омекне.
Свалете готовия ориз от огъня, добавете настърганото яйце, нарязания магданоз и разбъркайте.
Извадете сварените репи, охладете ги и с лъжичка внимателно разширете тунелчетата им, така че да останат тънки стени.
Напълнете с плънката, поръсете с настъргания кашкавал и масло и запечете във фурна.
Сервирайте със сметана или сметанов сос.