Крем-карамел

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
304
54
23
Крем-карамел
13/03/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви60 мин.
Общо85 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото яйцата и захарта разбийте добре. Отделно в подходящ и дълбок съд сложете да се карамелизират 4 с.л. захар. Ще забележите как захарта постепенно се разтопява и започва да потъмнява, но не я бъркайте.

Щом се образува повечкото карамел - светлокафяв, го прехвърлете на дъното на подходяща форма за печене. Отгоре излейте яйчената смес.

Сложете крем-карамела да се изпече в загряна фурна на около 160 градуса на водна баня. Не печете на силни градуси и доливайте по малко вода в тавата, за да не ври.

Готовият крем-карамел се поднася охладен и обърнат. По желание може да го изпечете в отделни малки форми, в които сте разпределили карамел.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: