Начин на приготвяне
В топлото мляко размийте маята, добавете брашното и замесете тесто.
Изчакайте да втаса и добавете 2 жълтъка и 2/3 от маслото.
Размесете отново хубаво тестото и го оставете отново да шупне.
Накълцайте на дребно филето от щука (*може да се замести с морски костур, риба треска, сом, бяла риба или шаран), поръсете го със солта и черния пипер и го изпържете.
Разточете тестото, след като е втасало втория път, на тънка кора.
Изрежете с чаша от кората кръгчета, върху които сложете от изпърженото филе от щука, а отгоре тънко парче от филето от сьомга (може да се замести с морски костур, треска, сом, бяла риба или шаран).
Защипете краищата на кръгчетата, така че отгоре на бохчата да остане отвор, в който при консумацията да може да се сипва бульон.
В намазнена тава наредете готовите разтегаи, оставете ги постоят 10 – 15 мин, след което ги намажете с разбито яйце и ги поръсете с галета.
Печете ги в предварително загрята на 220 °фурна.
Така можете да приготвите разтегаи с месен или гъбен пълнеж.
Поднесете с разсолник, рибени супи или месни бульони.