Разтегаи

Разтегаи1 / 2
30/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
"Разтегаите са вид пирожки, които се приготвят с рибен, месен или гъбен пълнеж и се поднасят с разсолници, рибени супи и месни бульони."

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • краве масло - 120 г
  • мая - 30 г
  • щука - 300 г филе *
  • сьомга - 300 г филе
  • яйца - 3 бр
  • галета - 20 г
  • прясно мляко - 250 г
  • черен пипер - 3 щипки смлян
  • сол - вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко размийте маята, добавете брашното и замесете тесто.

Изчакайте да втаса и добавете 2 жълтъка и 2/3 от маслото.

Размесете отново хубаво тестото и го оставете отново да шупне.

Накълцайте на дребно филето от щука (*може да се замести с морски костур, риба треска, сом, бяла риба или шаран), поръсете го със солта и черния пипер и го изпържете.

Разточете тестото, след като е втасало втория път, на тънка кора.

Изрежете с чаша от кората кръгчета, върху които сложете от изпърженото филе от щука, а отгоре тънко парче от филето от сьомга (може да се замести с морски костур, треска, сом, бяла риба или шаран).

Защипете краищата на кръгчетата, така че отгоре на бохчата да остане отвор, в който при консумацията да може да се сипва бульон.

В намазнена тава наредете готовите разтегаи, оставете ги постоят 10 – 15 мин, след което ги намажете с разбито яйце и ги поръсете с галета.

Печете ги в предварително загрята на 220 °фурна.

Така можете да приготвите разтегаи с месен или гъбен пълнеж.

Поднесете с разсолник, рибени супи или месни бульони.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: