Вкусни кюфтета по чирпански

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
692
2k
5k
365
4
24/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 740
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата омесваме с ориза, черния пипер, чубрицата. Оформяме си средно големи кюфтета.

Картофите, морковите и лука нарязваме на кубчета. В тенджера задушаваме зеленчуците без картофите.

След като поомекнат, добавяме и картофите. Изсипваме вода, така че да се покрият зеленчуците. При завиране пускаме и кюфтетата.

Оставяме така да врят около 30 минути и тогава добавяме и доматения сок, като оставяме още 10 минути да ври.

Ако ни се вижда ястието много рядко, може да сгъстим с малко брашно, размито във вода.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар