Пилешки пържоли на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
553
5
2359
7
04/10/2018
"И нека вино да се лее, че е грехота тези пържолки така да ги поднасяте "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 693
  • Преглеждания за месеца360
  • Преглеждания за седмицата106
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • майорана - 1 к.л.
  • соев сос - 4 с.л.
  • риган - 1/2 к.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • пилешко месо - 2 кг от бут
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като сме обезкостили месото от бутчетата, слагаме пържолите в найлоново пликче и ги начукваме.

В купичка си смесваме всички подправки, изсипваме ги в плик за печене, добавяме оцета, соевия сос и зехтина.

Към съставките в плика добавяме и пържолите и раздрусваме, за да се овкусят равномерно.

Затваряме плика, но преди това изкарваме въздуха от самия плик, и прибираме в хладилника за около 2 часа.

Когато изтече времето, вадим от плика, отцеждаме ги добре и ги изпичаме във фурната.

При сервирането на пилешките пържолки прибавяме и гарнитура от пържени картофки или салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар