Пиле със зеле в гювеч

Яница НиколоваЯница Николова
Новак
13
24
832
4
02/10/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 461
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 - 2 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • зеле - 1 бр. голяма
  • вода - около 1 ч.ч.
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • ориз - 100 г
  • домати - 1 бр., настърган
  • люти чушки - 1 бр., по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се наситнява и слага в голям гювеч, намачква се със сол на вкус.

Прибавят се настърганите моркови и доматът, ориз и червен пипер.

Отгоре се разпределят бутчетата, лютата чушка, олио и водата.

Гювечът се слага в студена фурна с алуминиево фолио отгоре и се включва на 200-240 градуса.

Пилето със зеле се пече около 1 час или до готовност.

Класически български гювеч с капак 7л
Приготвяй си тази рецепта в:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар