Зрял фасул по воденичарски

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
796
123
01/10/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо392
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта фасул се сварява в същата вода до омекване. Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на парчета.

Смесват се с нарязаните домати и лук и се заливат с останалите домати и лук и се заливат с половината от растителното масло.

В намазана с мазнина тавичка се разстила половината от сварения фасул, над него се изравнява зеленчуковата смес и се покрива с останалия фасул.

В охладения бульон от фасула се разтварят брашното, доматеното пюре, червен пипер и сол на вкус и течността се излива върху фасула в тавичката.

Прибавя се останалото сурово растително масло. Пече се до готовност в умерено загрята фурна.

Гевгир за ориз, боб, леща и киноа-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Гевгир за ориз, боб, леща и киноа
4.60 лв.
3.54 лв.
Виж ››

Гевгирът за ориз може да се ползва за миене и на други зърнени или бобови култури. Има удобна дръжка и интересна форма. Гевгирът би бил чудесно допълнение към колекцията ви от готварски съдове.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар