Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Зрял фасул по воденичарски

Зрял фасул по воденичарски

Зрял фасул по воденичарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фасул - 1 ч.ч.
  • чушки - 5 - 6 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 5 - 6 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • растително масло - 1 ½ ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснатият от вечерта фасул се сварява в същата вода до омекване. Пиперките се изпичат, обелват се, почистват се от семето и се нарязват на парчета.

Смесват се с нарязаните домати и лук и се заливат с останалите домати и лук и се заливат с половината от растителното масло.

В намазана с мазнина тавичка се разстила половината от сварения фасул, над него се изравнява зеленчуковата смес и се покрива с останалия фасул.

В охладения бульон от фасула се разтварят брашното, доматеното пюре, червен пипер и сол на вкус и течността се излива върху фасула в тавичката.

Прибавя се останалото сурово растително масло. Пече се до готовност в умерено загрята фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: