Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Боб чорба»Зрял фасул по шопски на фурна

Зрял фасул по шопски на фурна

Зрял фасул по шопски на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • фасул - ½ ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • растително масло - 4 - 5 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • пиперки - 1 - 2 лютиви
  • червен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се накисва от вечерта в 4 чаени чаши студена вода и се вари на следващия ден до полусваряване.

Изсипва се в тавичка с бульона си, прибавят се лютите пиперки, чиито дръжки са орязани, ситно нарязаните домати и лукът, нарязан на дребно, и запържен в растителното масло, червеният пипер и сол.

Долива се, ако е необходимо, 1 чаена чаша гореща вода и ястието се пече 1 час в силно загрята фурна.

Поръсва се със ситно нарязан магданоз и се поднася с туршия или нарязано кисело зеле, наръсено с червен пипер или растително.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: