Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Зелен фасул с яйца на фурна

Зелен фасул с яйца на фурна

Зелен фасул с яйца на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зелен фасул - 1 буркан, консервиран
  • растително масло - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се отцежда от сока (който се запазва), нарязва се на парчета, посолява се, разстила се в малка тавичка и се наръсва с 3 супени лъжици растително масло.

Във фасула се правят с лъжица вдлъбнатини, във всяка от които се слага по малко от стрития със сол чесън, чуква се по едно яйце и се наръсва с щипка черен пипер.

Ястието се слага да се запече в загря та фурна, докато белтъкът на яйцето побелее.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава с щипка сол и малко вода до омекване в останалото растително масло.

Наръсва се с брашното, разбърква се и се разрежда със сока от консервата.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: