Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени дюли с телешко

Пълнени дюли с телешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнени дюли с телешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • дюли - 4 бр. средно големи
  • масло - 1/4 пакетче
  • телешко месо - 250 г смляно
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • хляб - 1 филия сух бял
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре дюлите и ги издълбайте. От смляното месо, ситно нарязания лук, накиснатия и изстискан хляб, черен пипер и сол на вкус се приготвя плънка, която се разпределя в длюлите.

Върху плънката поставете по едно парченце масло.

Залейте дюлите до половината с бульон и ги сложете в умерено загрята фурна да се пекат докато омекнат.

След това ги извадете, а соса застройте с жълтъка и брашното, подправя се със захар и сол и се кипва за няколко минути. При поднасянето пълнените дюли се заливат със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: