Пълнени дюли с телешко

25/09/2018
Росица Стоянова
отРосица СтояноваДарт Вейдър8715811122
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо78
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • дюли - 4 бр. средно големи
  • масло - 1/4 пакетче
  • телешко месо - 250 г смляно
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • хляб - 1 филия сух бял
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • горчица - 1 ч.л.
  • лимонов сок - няколко капки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре дюлите и ги издълбайте. От смляното месо, ситно нарязания лук, накиснатия и изстискан хляб, черен пипер и сол на вкус се приготвя плънка, която се разпределя в длюлите.

Върху плънката поставете по едно парченце масло.

Залейте дюлите до половината с бульон и ги сложете в умерено загрята фурна да се пекат докато омекнат.

След това ги извадете, а соса застройте с жълтъка и брашното, подправя се със захар и сол и се кипва за няколко минути. При поднасянето пълнените дюли се заливат със соса.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар