Свински хапки по чорбаджийски

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
350
292
25/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо459
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 16 малки парчета крехко месо (всяко по 50 - 70 г)
  • черен пипер
  • растителна мазнина
  • лютеница - 4 с.л.
  • сол
  • за зелето
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • мас - 1 - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сос - 4 с.л. от печеното месо
  • ким - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте парчетата свинско месо, посолете ги и ги намажете от двете страни с разтворена в малко растителна мазнина вкусна домашна лютеница.

Наредете ги едно върху друго и оставете да отлежат. Междувременно нарежете зелето на тънки ивички, сложете го в малка тавичка и поръсете с разтопената мас, черен и червен пипер и ким. Запечете го в умерено загрята фурна.

След като зелето се изпече, изпечете върху загрята скара парчетата месо, като от време на време им капвате по малко мазнина.

Наредете изпечените мръвки върху зелето и ги залейте със соса от печенето.

Вкусни свински хапки с ароматно печено зеле.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар