Пюре от Коприва

Марио Николов
Марио Николов
Новак
25/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо971
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се слага в кипяща подсолена вода (1 и 12 чаени чаши) и се вари до омекване.

Отцежда се и се претрива през сито (или се смила през месомелачка).

Брашното се запържва в маслото до светложълто оцветяване и се прибавят копривата, надробеното сирене, млякото, стрит със сол чесън, черен пипер.

Пюрето се разрежда с част от отварата до желаната гъстота и се вари при постоянно разбъркване 5 мин.

При разпределянето на порции се наръсва с ореховите ядки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар