Пюре от Коприва

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447
792
122
25/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 105
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пюрета

Начин на приготвяне

Почистената коприва се слага в кипяща подсолена вода (1 и 12 чаени чаши) и се вари до омекване.

Отцежда се и се претрива през сито (или се смила през месомелачка).

Брашното се запържва в маслото до светложълто оцветяване и се прибавят копривата, надробеното сирене, млякото, стрит със сол чесън, черен пипер.

Пюрето се разрежда с част от отварата до желаната гъстота и се вари при постоянно разбъркване 5 мин.

При разпределянето на порции се наръсва с ореховите ядки.

Пасатор за зеленчуци и плодове
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пасатор за зеленчуци и плодове
6.99 лв.
Виж ››

Обзалагаме се, че ще започнете да си хапвате повече полезна храна, ако си вземете пасатор за зеленчуци и плодове. Приготвянето на вкусни пюрета, зеленчукови крем супи и сладки изкушения е удоволствие с него. С пасатора за зеленчуци трудно ще излезете от кухнята, защото идеите за готвене ще се появяват в съзнанието ви една след друга.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар