Пюре от Коприва

Пюре от Коприва2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ако обичате такъв тип ястия, задължително пригответе вкъщи тази рецепта"

Необходими продукти

  • коприва - 1 кг
  • масло - 80 г
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • сирене - 100 г
  • орехи - 4 - с.л, счукани
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • чесън
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената коприва се слага в кипяща подсолена вода (1 и 12 чаени чаши) и се вари до омекване.

Отцежда се и се претрива през сито (или се смила през месомелачка).

Брашното се запържва в маслото до светложълто оцветяване и се прибавят копривата, надробеното сирене, млякото, стрит със сол чесън, черен пипер.

Пюрето се разрежда с част от отварата до желаната гъстота и се вари при постоянно разбъркване 5 мин.

При разпределянето на порции се наръсва с ореховите ядки.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: